Webchat IRC #linuxon
Streda, 8. február 2012 Meniny majú: Dnes: Zoja Zajtra: Zdenko
Slovak English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish

LinuxON.sk - Linux a OpenSource portál

Veľkosť písma

Šírka

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

Ubuntu Karmic Koala - Prehľad
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad

Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 03.11.2009 22:19 #2502

• TomasHanzel
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • OpenSuSE + KDE 4,5, GNOME 3
** Táto téma diskutuje obsah článku: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad **
Close the Windows, Open Source

Re: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 04.11.2009 18:43 #2505

• trebor
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • SABAYON 64bit KDE
Už nejaký čas používam 9.10 (od alphy6) na produkčnom systéme. Upgradoval som 9.04 a som vcelku s novým UBUNTU spokojný.
Tvorba internetových stránok - redakčný systém Joomla - voľnešíriteľný softvér.

Re: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 07.11.2009 17:17 #2537

• Saruman
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Junior Boarder
Ako je to s tymi chybami? vychadzaju nejake updajty? Ja som spokojny s tou verziou pretym 9.04.

Re: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 07.11.2009 18:36 #2538

• trebor
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • SABAYON 64bit KDE
Tak si treba nechať verziu s ktorou je človek spokojný. A počkať kým sa odladi nová verzia.

S tými chybami a Ubuntu, by som to skôr bral ako s každým vydaním. Vždy sa najdu chyby, a popravde Ubuntu má celkom veľku popularitu tak sa kladú na distribúciu podľa toho aj nároky.

Na otázku či sa robia update, samozerejme že sú nové aktualizácie.

Re: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 13.11.2009 02:24 #2649

• c-ice
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
Ja mam dosť zle skusenosti z updatom na 9.04 z 8.10 a par krat som to obanoval teraz mam strach aby to nebolo z blata do kaluže. Tak ak viete približne ako update prebieha skôr po tej technickej stranke tak mohly by ste mi to priblížit? lebo zvažujem preformatovat to a dat čistu inštalaciu aby to nebolo iba kopenie chýb len sa mi nechce všetko začat odznova nastavovat zbierat programi čo mam použivam a zase tie nastavovat ...
( možno to nie je až tak offtopic tema do diskusie )
Posledná úprava: 13.11.2009 02:25 Napísal c-ice.

Re: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 13.11.2009 03:00 #2650

• TomasHanzel
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • OpenSuSE + KDE 4,5, GNOME 3
V podstate platí, čo upgrate, to dotrieskaný systém. Bohužiaľ. Niekedy však táto myšlienka byť pravdou nemusí. Možno je to o dsitribúciách, ale vždy sa pri upgrade niečo neskôr do*, prípadne systém nemusí byť plnofunkčný. Avšak to je vínimka, že práve trebor nemal problém žiadny. Aspoň čo vravel.

Takže pokiaľ by si mal zálohu svojich apps, či docs, tak radím upgrade, prípade Full.

ps: Ďalší dôvod na úspešný upgrade je dôvod pokroku. Čo zvrzli na 8 - 9.04 určite skontrolovali na 9.10. Potom ale kto vie, či tí užívatelia, ktorí píšu po fórach problémy s "novým" ubuntu, išli upgrade-om, alebo full reinstall.

Technická stránka: jadro, xorg, nové apps, nastavenia, (okrem home - vlastných), nové balíčky, atď.
Close the Windows, Open Source
Posledná úprava: 13.11.2009 03:04 Napísal TomasHanzel.

Re: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 13.11.2009 09:59 #2653

• trebor
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • SABAYON 64bit KDE
Ja už moc iným linux moc neladím, nie je čas, s PC predajom som skončil. No z vlastných upgrade ktoré som robil.
1. Moj pracovný notebok Acer Aspire5520- mám na nom teraz 9.10 64bit upgradoval z 9.04 64bit - a to pozor! upgradoval som na alfa6 lebo som zase nevydržal do vydania .Tak som mal možnosť denne sledovať na vlastnej koži počet patchov na systém. Filesystém ext4 -to som prehodil už na 9.04 a teraz mám už aj GRUB2. Keď som bol ešte na alfe na grub 2 som sa neodvážil povýšiť, lebo potrebujem pracovať a nie hľadať chyby.

2. Manželkin notebook AcerONE - inštalácia 8.10 > 9.04 > teraz 9.10 - no problem, filesystem Ext2

3. Susedov PC (keď som ešte skladal PC) 8.04>8.10>9.04 teraz 9.10 grafika radeon 3860 brrr na 9.10 musí byť free ovladač, ale nevadí.No problem.

4. Další klient PC má 54 rokov z 8.04 raz som upgradoval ja 2 upgrade zvladol sám 2 x mi volal na maličkosti
Na druhý notebook som mu nahodil RC 9.10 kedže už bola pred vydanim a chcel som mu ušetriť upgrade.

Tak to zhrniem. Používam výhradne Linux od roku 2001. Začal som na mandrake potom suse, Kubuntu a nakoniec ubuntu. Na ubuntu žasnem ako je to možne že upgrade proste prejde bez problémov, ale je to tak. Neinštalujem si iné zdroje až na pár výnimiek deb balíčky z iných zdrojov. Klasika: google chrome, skype, virtualbox a pod.

Uff ale som sa rozpísal, idem niečo radšej popracovať .

Re: Ubuntu Karmic Koala - Prehľad 14.11.2009 02:50 #2673

• c-ice
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Nováčik
"Technická stránka: jadro, xorg, nové apps, nastavenia, (okrem home - vlastných), nové balíčky, atď."

toto som chcel vediet plus to že update to nemusi posrat
takže jednoznačne update a keď to bude blbnúť čistú inštaláciu aj novy ext4 si tam dam aspon
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrávania stránky: 0.43 sekúnd
Navigácia Forum
Internetový portál pre užívateľov, fanúšikov, záujemcov operačného systému linux a voľne šíriteľného softvéru. Viac... | Podporte nas... | Reklama Partneri: www.megainzercia.eu
LinuxOn.sk IRC Buďte s nami aj na IRC. #linuxon@irc.freenode.net
Ako nato sa dočítate tu alebo použite IRCwebchat
 Hostia: 1347