Ja už moc iným linux moc neladím, nie je čas, s PC predajom som skončil. No z vlastných upgrade ktoré som robil.
1. Moj pracovný notebok Acer Aspire5520- mám na nom teraz 9.10 64bit upgradoval z 9.04 64bit - a to pozor! upgradoval som na alfa6 lebo som zase nevydržal do vydania

.Tak som mal možnosť denne sledovať na vlastnej koži počet patchov na systém. Filesystém ext4 -to som prehodil už na 9.04 a teraz mám už aj GRUB2. Keď som bol ešte na alfe na grub 2 som sa neodvážil povýšiť, lebo potrebujem pracovať a nie hľadať chyby.
2. Manželkin notebook AcerONE - inštalácia 8.10 > 9.04 > teraz 9.10 - no problem, filesystem Ext2
3. Susedov PC (keď som ešte skladal PC) 8.04>8.10>9.04 teraz 9.10 grafika radeon 3860 brrr na 9.10 musí byť free ovladač, ale nevadí.No problem.
4. Další klient PC má 54 rokov z 8.04 raz som upgradoval ja 2 upgrade zvladol sám 2 x mi volal na maličkosti

Na druhý notebook som mu nahodil RC 9.10 kedže už bola pred vydanim a chcel som mu ušetriť upgrade.
Tak to zhrniem. Používam výhradne Linux od roku 2001. Začal som na mandrake potom suse, Kubuntu a nakoniec ubuntu. Na ubuntu žasnem ako je to možne že upgrade proste prejde bez problémov, ale je to tak. Neinštalujem si iné zdroje až na pár výnimiek deb balíčky z iných zdrojov. Klasika: google chrome, skype, virtualbox a pod.
Uff ale som sa rozpísal, idem niečo radšej popracovať

.