Poistka na auto

Poistka na auto je povinná

Ako ste v tématike poistka na auto zbehlí? Možno ste absolvovali už viacero zmlúv, no možno sa s touto povinnosťou stretávate prvýkrát. Niekoľkonásobne uzatvorená zmluva však nie je zárukou toho, že o tejto poisťovacej povinnosti viete všetko.  Napríklad aj to, ktorá poisťovňa poskytuje tie najvýhodnejšie produkty. O tom, čo je dobré o ňom vedieť a kde zohnať tú najlepšiu cenu si povieme v nasledujúcich riadkoch.

Tá najlacnejšia poistka na auto jedine online

Nebudeme celý text naťahovať, aby sme vám ku koncu povedali, kde zohnať to najlepšie na trhu. Povieme vám to hneď. Potom sa môžete rozhodnúť, či budete v čítaní užitočných informácií pokračovať alebo či túto konkrétnu informáciu bezprostredne využijete. Najlacnejšia poistka na auto v Uzavripzp je získateľná jedine online. Spolupracuje s rôznymi poisťovňami a poistiť môžete skutočne hocijaké vozidlo. O tom, na ktoré vozidlá sa tento typ zabezpečenia vzťahuje, si povieme nižšie.

Princíp porovnania poistky na auto pre získanie toho najlepšieho

Vyššie označený odkaz vás presmeruje na stránku, ktorá vám sprostredkuje porovnanie poistky na auto. To vám zaručene ukáže, ktoré je to najlacnejšie a najlepšie pre vás. Je logické, že zo slovenských platov sa snažíme míňať čo najmenej, aby sme dokonca mesiaca resp. do nasledujúcej výplaty dožili. Preto by ste mali vedieť, že aj poistku na auto môžete nájsť s takými cenovými rozdielmi, ktoré vás posadia na zadok. Môže ísť až o stovky eur. Preto existuje niečo, čo by minimalizovalo náklady a čas strávený hľadaním tej najlacnejšej poistky na auto. Tým je práve porovnanie jednotlivých ponúk. Keďže daná stránka pracuje s mnohými poisťovňami, tento cieľ bol splnený.

Porovnanie poistky na auto online ušetrí vaše peňaženky. A to už len tým, že sa nemusíte presúvať do kamenných pobočiek a medzi nimi. Ale aj tým, že vám do niekoľkých sekúnd po odoslaní formulára, zobrazí všetky ponuky. Ich rozdiely sú viditeľné a finančne citeľné. Do tohto formulára je potrebné zadať informácie o vozidle primárne z jeho technického preukazu, ale aj údaje o jeho majiteľovi. Niektoré z nich sa môžu zdať na prvý pohľad zvláštne, ale všetky sú predmetné, pretože niektoré konkrétne poisťovne poskytujú zľavy z poistného práve vtedy, ak niektoré údaje budú v ich prospech (napr. účet v OTP banke, dieťa do 15 rokov…).

Na stránke nájdete najlacnejšiu poistku na auto pre akékoľvek vozidlo či značku, od Fiatu až po Ferrari, od Kawasaki až pod Yamahu. Tá najdrahšia ponuka nemusí vždy predstavovať to najlepšie na trhu. Ale to si môžete vyvodiť aj sami, a to z popisu každej ponuky. Je predsa rozdiel, či za to istý balíček s rovnakým krytím zaplatíte 70 eur alebo 520 eur!

Porovnanie povinného zmluvného poistenia online ušetrí váš čas už len tým, že nemusíte nikam osobne chodiť. Všetko si vybavíte z domova aj v teplákoch alebo v trenírkach. Hodiny potenciálne stráveného času v pobočkách sú skomprimované do 10-15 minút na internete, a to s okamžitými výsledkami porovnania na jednej strane s presnými cenami a s presnými opismi.

Výber je možný po preštudovaní dostupných informáciíVyberte si…

Porovnanie poistky na auto vám poskytlo ponuky rôznych poisťovní s cenovými ohodnoteniami. Z nich si nemusíte vybrať žiadnu. Ak sa tam však nachádza taká, nad ktorou sa neoplatí váhať alebo tento typ zabezpečenia nutne potrebujete, tak o ňu môžete požiadať jednoduchým klikom na ňu. Dopíšete niekoľko údajov a o chvíľu môžete na maily očakávať návrh a podmienky zmluvy, údaje na zaplatenie a dočasnú zelenú kartu, ktorú je nutné si vytlačiť. Posnažte sa to zaplatiť do 30 dní, lebo potom vám dočasná poistka na auto zanikne. Po zaplatení vám však bude domov doručená obálka s originál zelenou kartou, ktorá je platná na takú dobu, na akú ste si toto zabezpečenie uzatvorili. Potom už len jazdíte bezpečne, no nezabúdajte si pravidelne kontrolovať dátumy konca poistnej zmluvy.

Bez pokút sa dýcha lepšie

Výstižný názov tejto časti naznačuje, že vozidlo bez poistky porušuje zákon a na ten sa môže odvolať hocaká policajná hliadka, keď pri kontrole vášho vozidla zistia, že tento typ zabezpečenia nemáte uzatvorený a keď vám za to navalia mastnú pokutu. Tie môžu bez problémov dosiahnuť aj niekoľko stoviek eur, čo by v niektorých prípadoch mohlo predstavovať poistenie na niekoľko rokov.

Pri používaní nepoisteným vozidla urobíte lepšie, ak sa pred jazdou, po jazde, ale aj počas nej budete modliť. Pretože ak sa vám podarí spôsobiť dopravnú nehodu, z finančnej a možno ani z psychickej ujmy sa tak rýchlo a ľahko nespamätáte. Budete hradiť opravu všetkých spôsobených škôd, ale nielen tých vašich, ale aj tých, ktoré ste spôsobili iným vozidlám. Okrem toho vás neminie ani pokuta, ktorá v takomto konkrétnom prípade nebude len stovková, ale tisícová či miliónová. Tieto fakty vás snáď pomohli odhovoriť od rozhodnutia nepoistiť vaše vozidlo.

Na čo sa aplikuje?

Poistka na auto sa aplikuje na:

  • všetky motorové vozidlá s povinnosťou evidenčného čísla,
  • povinné zmluvné poistenie na dovezené auto – viac tu,
  • ale aj bez neho (špeciálne poľnohospodárske vozidlá, vysokozdvižné vozíky…),
  • ale aj na niektoré nemotorové vozidlá, akými sú rôzne prípojné vozidlá (vozík, príves…).

Prečo nesiahnuť po prvej ponuke?

Po prvej núkanej záležitosti sa neoplatí siahať vtedy, ak si nie ste výhodnosťou ponuky istý. Všetko je si najlepšie overovať. V niektorých prípadoch predaja vedie hlavne rečníctvo predávajúceho a nie kvalita produktu. Preto si hlavne pri finančne náročnejších produktoch, urobte podrobnejšie porovnanie všetkých trhových ponúk, na základe ktorého dospejete k objektívnemu záveru. Ak ste k nemu nedospeli, môžete kontaktovať hocakého nezávislého odborníka.

Nezabudnite, že poistka na auto je zákonom stanovené zabezpečenie každého motorového vozidla a viac o ňom sa môžete dočítať aj v iných článkoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *