Webchat IRC #linuxon
Streda, 8. február 2012 Meniny majú: Dnes: Zoja Zajtra: Zdenko
Slovak English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish

Veľkosť písma

Šírka

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

subjektívny neporiadok v správach?
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: subjektívny neporiadok v správach?

subjektívny neporiadok v správach? 25.12.2009 23:23 #3532

• rabgulo
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Senior Boarder
  • Cesta je cieľom.
Prečo je taký bordel v správach na LinuxON-e?
Portál sa mi páči, vážim si dobrovolníckej práce tunajších ľudí a nechcem nikoho buzerovať. Ale prečo je ArchLinux III. časť - Inštalácia Gnome v Návodoch a ostatné časti sú v Článkoch? A prečo je správička Je tu Flash Player 10.2 Beta a GnoMenu - alternatíva ku GNOME menu v Tipoch a nie v správach o Softvéri? A prečo správička Ako vytvoriť LAMP server s Ubuntu 9.10 je v Distribúciach a nie v Tipoch? (podobná správa o inštalácii LAMP na Mandrivu bola zverejnená v Tipoch.) Viem, že zaraďovanie správ do kategórií môže byť troška subjektívne, ale zaraďovanie správ do kategórií na LinuxON mi nedáva často krát zmysel. Nechcem zvádzať vinu na autorov, skôr chcem len upozorniť na problém.
Zišli by sa napísať pravidlá pre zaraďovanie správ do kategórií, špecifikovať, čo sa môže do ktorej kategórie zaradiť. Aby každý vedel, čo kde patrí, pretože ja už teraz zaraďovaniu rôznych spáv do rôznych kategórií nechápem a aj keď som si za krátku dobu portál obľúbil, stále sa mi zdá veľmi chaotický (aj čo sa týka fóra).
Preto navrhujem ohľadom Správ vkladať do kategórie:
  • Tipy - správy, ktoré odkazujú hlavne na návody, prípadne nové témy, tipy na pozadia, tipy na úpravu a konfiguráciu softwaru, či distribúcie
  • Správy - novinky z IT sveta, hlavne to, čo sa nedá zaradiť do inej kategórie
  • Distribúcie - oznámenia o vydaniach distribúcií (changelogy), bezpečnostné oznámenia pre určitú distribúciu, oznámenia o ukončení podpory, atp.
  • Hardvér - správy ohľadom hardwaru
  • Softvér - správy o novom softe, o nových verziách, o bezpečnostných aktualizáciách, atp.

Čo vy na to?
Posledná úprava: 26.12.2009 02:47 Napísal rabgulo.

Re:bordel v správach? 25.12.2009 23:31 #3533

• xchg
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Platinum Boarder
Obhajim to ze forum sa zda trochu chaoticke. To je tym, ze povodne existovalo len forum ako samostatny projekt, a to da potom skopcilo sem. Takze tu je anketarium a pod . Ale opravit by to chcelo no

Re:bordel v správach? 26.12.2009 01:36 #3537

• TomasHanzel
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • OpenSuSE + KDE 4,5, GNOME 3
xchg napísal:
Obhajim to ze forum sa zda trochu chaoticke. To je tym, ze povodne existovalo len forum ako samostatny projekt, a to da potom skopcilo sem. Takze tu je anketarium a pod . Ale opravit by to chcelo no

Zdá sa byť chaotické. To je všetko. Tak či onak, všetko ide do správ a noviniek (teda kam patrí pokiaľ ide o správy), zadelenia dávajú samotný autori správ (NiNu a aj ja v prípade noviniek najčastejšie) a dám krk za to, že všetko je tak, ako má byť. Pokiaľ si zoberiem do úvahy tebou spomenutý Lamp na Ubuntu XY, tak správa definuje Návod ale i konkrétnu distribúciu. (Samozrejme viac návod, ako to, na ktorú dist. je určená), teda nič tým nepokazil. Flash Player a GnoMenu - ide o tip (informuje o možnosti inštalvoať vydaný Flash ale i tip mať miesto toho menu, čo Gnome má, mať iné GM.

ArchLinux - skutočne je tu zaradenie zle určené, pretože ide skutočne o Návod (článok ktorý sa zaoberá možnosťou niečo naučiť), takže toto opravím. Typickým článkom je napr: www.linuxon.sk/clanky/vseobecne/12-linuxvswindows teda Linux VS Windows.

Teraz celkovo k pripomienkam - nabudúce skús trochu iný názov témy, znie hrôzostrašne - zľakol som sa, čo sa deje. *Zas taký problém to nieje, pretože nekazí funkčnosť portálu.

Návrhy - veľmi dobre spracovaný zoznam, súhlasím. Autori, drtiť prosím.
Fórum - prerába sa každým dňom, to že nie je vidno zmeny, neznamená, že nič sa nedeje. AKo autor máš právo vytvoriť tému v na to určenej sekcií, prípadne spýtať sa kontaktom niekoho z Adminov (Na mňa kontakt máš) a tak to riešiť. Ale Prispením za ten návrh Vďaka, hodí sa. Aj čo sa týka pripomienok. Tak to má byť.
Close the Windows, Open Source

Re:subjektívny neporiadok v správach? 26.12.2009 03:15 #3541

• rabgulo
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Senior Boarder
  • Cesta je cieľom.
fuuha!, prepáčte za dosť ostrý názov témy. už opravené
určite to nie je taký vážný problém. a vlastne so všetkým súhlasím s Tomášom, iba tá správička Ako vytvoriť LAMP server s Ubuntu 9.10 mi stále nesedí do kategórie. je to návod a aj návod na inštaláciu LAMP na Mandriva 2010.0 je v tipoch. ale fakt nič kritické. ono je to aj dosť subjektívne - podľa autora, ktorý tu správu vkladá a tak.
na záver by som snáď teda len poprosil, aby správičkári prezreli a porozmýšlali nad návrhom ohľadom zaradovania správ do kategórií. ďakujem.
Posledná úprava: 26.12.2009 03:19 Napísal rabgulo.

Re:subjektívny neporiadok v správach? 26.12.2009 03:35 #3542

• TomasHanzel
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
rabgulo napísal:
fuuha!, prepáčte za dosť ostrý názov témy. už opravené
určite to nie je taký vážný problém. a vlastne so všetkým súhlasím s Tomášom, iba tá správička Ako vytvoriť LAMP server s Ubuntu 9.10 mi stále nesedí do kategórie. je to návod a aj návod na inštaláciu LAMP na Mandriva 2010.0 je v tipoch. ale fakt nič kritické. ono je to aj dosť subjektívne - podľa autora, ktorý tu správu vkladá a tak.
na záver by som snáď teda len poprosil, aby správičkári prezreli a porozmýšlali nad návrhom ohľadom zaradovania správ do kategórií. ďakujem.

Nič sa nedeje, pripomienky a kritiku treba brať. Veď portál má slúžiť všetkým.
Mno a to zaradenie upravim teda. Ale odporúčam tie tvoje návrhy a nimi sa riadiť, dobre si ich vymyslel. Uvidíme, nie je tu trebor a tak nemôžem sám len tak si povedať, ale som za.

Editnem sa: Ide to do tipov, zajtra reportem potrebnu sekciu Navody.
Posledná úprava: 26.12.2009 03:40 Napísal TomasHanzel.

Re:subjektívny neporiadok v správach? 26.12.2009 10:58 #3543

• trebor
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • SABAYON 64bit KDE
Správy a články sa delili už od začiatku. Len to nebolo vidieť. Súhlasím s tým aby sa to rozumne triedilo. Ak máte návrhy na kategórie pre spravy, články a návody sem s nimi.

Čo sa týka už zaradených článkov, správ už by som to moc neriešil, lebo existuje niečo ako google , a po zmene by ten článok už nenašlo. Myslím prekategorizovanie obsahu vo väčšom merítku.
Tvorba internetových stránok - redakčný systém Joomla - voľnešíriteľný softvér.

Re:subjektívny neporiadok v správach? 26.12.2009 16:33 #3547

• NiNu
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Platinum Boarder
  • Arch Linux - Openbox
OK, kritiku beriem, kedze dost sprav pisem aj ja a spominane spravy su odomna.
Ked sa zaviedlo to delenie spraviciek, tak som nevedel ako to mam delit, vlastne ani teraz to neviem presne, ja to zadelujem len podla seba ako to vidim ja.
Aby som to trosku obhajil:

Je tu Flash Player 10.2 Beta - dal som to do tipov, pretoze je to beta verzia a je to len moznost, cize si ju mozu ludia vyskusat, ale predsa len je to zatial len Beta, preto je to tip
GnoMenu - alternatíva ku GNOME menu - tiez som to dal do tipov, lebo je to znova len akasi moznost, kedze GNOME standardne svoje menu ma, je to tip na ine menu, niekomu sa moze pacit, niekomu nie, je to tip na vyskusanie
Ako vytvoriť LAMP server s Ubuntu 9.10 - dal som to ako distribuciu, pretoze sa jedna o distribuciu, ide o Ubuntu 9.10 akurat o Server Edition, cize hlavna tema je Ubuntu a nejak sa mi to nehodilo do Tipov

Pre mna osobne nerobi problem sa riadit podla pravidiel, len mi ich zatial nikto nedal, preto som to robil podla seba.
Okrem toho este instalaciu a konfiguraciu distribucii by som do tipov moc nedaval ...

Re:subjektívny neporiadok v správach? 26.12.2009 22:10 #3555

• TomasHanzel
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
Ragbulo napísal dobré rozdelenie. Myslím, že takto sa môže radiť obsahovosť správ.

# Tipy - správy, ktoré odkazujú hlavne na návody, prípadne nové témy, tipy na pozadia, tipy na úpravu a konfiguráciu softwaru, či distribúcie

# Správy - novinky z IT sveta, hlavne to, čo sa nedá zaradiť do inej kategórie

# Distribúcie - oznámenia o vydaniach distribúcií (changelogy), bezpečnostné oznámenia pre určitú distribúciu, oznámenia o ukončení podpory, atp.

# Hardvér - správy ohľadom hardwaru

# Softvér - správy o novom softe, o nových verziách, o bezpečnostných aktualizáciách, atp.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Doba nahrávania stránky: 0.41 sekúnd
Navigácia Forum
Internetový portál pre užívateľov, fanúšikov, záujemcov operačného systému linux a voľne šíriteľného softvéru. Viac... | Podporte nas... | Reklama Partneri: www.megainzercia.eu
LinuxOn.sk IRC Buďte s nami aj na IRC. #linuxon@irc.freenode.net
Ako nato sa dočítate tu alebo použite IRCwebchat
 Hostia: 1310