Webchat IRC #linuxon
Streda, 8. február 2012 Meniny majú: Dnes: Zoja Zajtra: Zdenko
Slovak English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish

LinuxON.sk - Linux a OpenSource portál

Veľkosť písma

Šírka

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1

TÉMA: GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho

GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho 23.08.2010 14:23 #6199

• NiNu
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Platinum Boarder
  • Arch Linux - Openbox
** Diskusia k článku: GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho **

Máte v PC veľké množstvo súborov? Máte obrázky z fotoaparátu, ktoré sú automaticky pomenované napr. IMG_XXX.JPG? Potrebuje množstvo súborom zmeniť ich názov napríklad na dátum ich vytvorenia? Potom je GPRename určené práve pre Vás. Je uvoľnený pod licenciou GPL v3. Zo zdrojovej stránky sa dozviete o všetkých funkciách tejto aplikácie, ako aj to ako nainštalovať tento program, ale aj to ako sa používa.

Zdroj: www.ghacks.net/2010/08/20/batch-rename-in-linux-with-gprename

Re:GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho 23.08.2010 14:29 #6200

• Szabó
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Expert Boarder
No sak prave som si aj kopiroval kade ake skripty na hromadnu upravu suborov, ale nikde som nenasiel nieco do terminalu co by dokazalo vytiahnut a zmenit nazov napriklad fotiek z exifu, alebo pridat do nazvu dlzku skladby.
Asi zas hladam zle.
ano viem da sa to napriklad v gnome commaderi a asi to vie aj mc. ale chcel som to svacit do skriptu.

Re:GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho 23.08.2010 15:56 #6201

• NiNu
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Platinum Boarder
  • Arch Linux - Openbox
No GPRename nie je moc konzolovy nastroj, ale tvoju otazku by som asi smeroval na portal zamerany na programovanie a tym je builder.cz konkretne sem :::
http://forum.builder.cz/list.php?24

myslim si, ze ti tam stym urcite poradia

Re:GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho 23.08.2010 16:27 #6202

• Szabó
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Expert Boarder
Na foto som nasiel totok
for i in *.*; do New=`jhead -autorot -nf%Y%m%d-%H-%M-%S "$i"`; echo $New ; done

Tu stranku nepoznam, vyskusam dik.

Gprename poznam, ale chcel som nieco co spustim a nemusim riesit klik sem klik tam.
Posledná úprava: 23.08.2010 23:39 Napísal Szabó.

Re:GPRename - alebo ako premenovať množstvo súborov naraz a jednoducho 23.08.2010 23:38 #6203

• Szabó
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Expert Boarder
Cha mam to. nasiel som to dokuzlil som to.
for i in *.mp3; do New=`mp3info -p "%m:%02s-%f\n" "$i"`; mv "$i" "$New"; done

Nevravim ze je to na 100% pre toho co chce mat subory neskor zoradene podla abecedy ale mna to potesilo. Nemusim otvarat prehravac ked potrebujem nejaku dlzku skladby.
  • Strana:
  • 1
Doba nahrávania stránky: 0.50 sekúnd
Navigácia Forum
Internetový portál pre užívateľov, fanúšikov, záujemcov operačného systému linux a voľne šíriteľného softvéru. Viac... | Podporte nas... | Reklama Partneri: www.megainzercia.eu
LinuxOn.sk IRC Buďte s nami aj na IRC. #linuxon@irc.freenode.net
Ako nato sa dočítate tu alebo použite IRCwebchat
 Hostia: 1303