Webchat IRC #linuxon
Nedeľa, 5. február 2012 Meniny majú: Dnes: Agáta Zajtra: Dorota
Slovak English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish

Veľkosť písma

Šírka

Nastavenia
Vitajte, návštevník
Užívateľské meno Heslo: Pamätať si ma

literatura
(1 prehliadajúci) (1) hosť
  • Strana:
  • 1

TÉMA: literatura

literatura 27.08.2010 00:03 #6235

• Pablo_Escobar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Junior Boarder
  • Xubuntu 11.04, Salix OS 13.37
Zdravim. Rozmyslam nad kupou knihy Linux:dokumentacny projekt. Nasiel som ju sice aj v pdfku na nete, no zatial som sa k nej moc nedostal a nieje to zrovna najpohodlnejsie citanie. Chcel by som sa spytat, ci sa oplati do nej investovat - keby som vedel ze po dokladnom prestudovani toho ci sa mi podari prekrocit hranicu bezneho začiatočnika, uzivatela a nebudem mat problem aj s narocnejsimi distribuciami ako Slackware, Gentoo a pod....Alebo aspon pochopit ako to vsetko funguje a dozvediet sa nieco viac co mozem aj v praxi vyuzit. Pripadne ak viete o nejakej podobnej obsiahlejsej literature o linuxe, mozte poradit.

Re:literatura 27.08.2010 03:09 #6236

• Martin Pišoja
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Platinum Boarder
  • Ubuntu 10.04'64bit a príležitostne iné
Pablo_Escobar napísal:
Zdravim. Rozmyslam nad kupou knihy Linux:dokumentacny projekt. Nasiel som ju sice aj v pdfku na nete, no zatial som sa k nej moc nedostal a nieje to zrovna najpohodlnejsie citanie. Chcel by som sa spytat, ci sa oplati do nej investovat - keby som vedel ze po dokladnom prestudovani toho ci sa mi podari prekrocit hranicu bezneho začiatočnika, uzivatela a nebudem mat problem aj s narocnejsimi distribuciami ako Slackware, Gentoo a pod....Alebo aspon pochopit ako to vsetko funguje a dozvediet sa nieco viac co mozem aj v praxi vyuzit. Pripadne ak viete o nejakej podobnej obsiahlejsej literature o linuxe, mozte poradit.

ano oplatí (mám ju v pdf -preto že som lakomec a bola ako bonus na nejakom dvd, dokonca sa dá čítať v pohode )
Záludnosť jednoduchosti spočíva v komplikovanosti jej podstaty

Re:literatura 27.08.2010 10:48 #6237

• TomasHanzel
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Administrator
  • OpenSuSE + KDE 4,5, GNOME 3
Podporiť je pekné, ale podľa mna sa zase neoplatí. Z bežného užívateľa sa na "viac" podľa mna dostaneš praxou. Riešením problémov, objavovaním a čítaním manuálov. Čo však znamená to, kam sa chceš posunúť...admin? sieťovy admin...keď budeš vedieť, potom by som sa rozhodol pre presnú špecifikáciu. Preto je super mať spomenutú knihu ako PDF, pretože nemyslím si, že vraziť do nej úspory je vhodné. Na druhej strane, neznášam PDF knihy, rád si čítam z tlačených verzií...

Trochu mimo z témy, mám na predaj Ubuntu knihy 9.10 s DVD a 10.04 s DVD nepoužíté
Close the Windows, Open Source

Re:literatura 27.08.2010 10:56 #6238

• Pablo_Escobar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Junior Boarder
Dík, ubuntu 10.04 s DVD mám ....No pdfko som stiahol z root.cz, ale všimol som si že na nietkorich strankach su chyby, miesto pismen nejake činske znaky sem tam ....No však uvidim, pravda je, že je to dosť draha investicia. Inak naťahal som si aj česky preklad Slackbooku, ale je to k staršej verzii.

Re:literatura 29.08.2010 22:08 #6256

• Martin Pišoja
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Platinum Boarder
Pablo_Escobar napísal:
Dík, ubuntu 10.04 s DVD mám ....No pdfko som stiahol z root.cz, ale všimol som si že na nietkorich strankach su chyby, miesto pismen nejake činske znaky sem tam ....No však uvidim, pravda je, že je to dosť draha investicia. Inak naťahal som si aj česky preklad Slackbooku, ale je to k staršej verzii.

ubuntu 10.04 nie je tam na dvd vlozene ako bonus aj toto (teda ak si pamatam v 8.10 bolo)

Re:literatura 29.08.2010 22:51 #6257

• Pablo_Escobar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Junior Boarder
No tusim ze to tam aj bolo, ale starsie vydanie...Na root.cz som nasiel v pdf-ku 4. aktualnejsie. Inak hodil som si teraz do virtualboxu slackware na experimentalne ucely , aby som sa o linuxe troska viac dozvedel, chvalabohu googlepomocne sa mi ho podarilo aj nejak nakonfigurovat ale este stale to este nieje ono...Dve hodiny som zistoval preco mi nefunguje slapt-get az som zistil ze ho musim doinstalovat .

Re:literatura 29.08.2010 22:56 #6258

• Martin Pišoja
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Platinum Boarder
Pablo_Escobar napísal:
No tusim ze to tam aj bolo, ale starsie vydanie...Na root.cz som nasiel v pdf-ku 4. aktualnejsie. Inak hodil som si teraz do virtualboxu slackware na experimentalne ucely , aby som sa o linuxe troska viac dozvedel, chvalabohu googlepomocne sa mi ho podarilo aj nejak nakonfigurovat ale este stale to este nieje ono...Dve hodiny som zistoval preco mi nefunguje slapt-get az som zistil ze ho musim doinstalovat .

ako sa hovorieva cesta do raja je vystlana trnim

Re:literatura 29.08.2010 23:27 #6259

• Pablo_Escobar
  • NEPRÍTOMNÝ
  • Junior Boarder
mal by som aj par otazok na slackware, ale to sa asi nehodi do tejto temy....Aj ked za uspech povazujem uz len to ze som to vobec nainstaloval a ako tak nakonfiguroval aby mi startovalo xfce
  • Strana:
  • 1
Doba nahrávania stránky: 0.46 sekúnd
Navigácia Forum
Internetový portál pre užívateľov, fanúšikov, záujemcov operačného systému linux a voľne šíriteľného softvéru. Viac... | Podporte nas... | Reklama Partneri: www.megainzercia.eu
LinuxOn.sk IRC Buďte s nami aj na IRC. #linuxon@irc.freenode.net
Ako nato sa dočítate tu alebo použite IRCwebchat
 Hostia: 1174